Een horeca koelkast kopen, waar aandacht aan besteden?

Het spreekt voor zich dat je er altijd voor moet zorgen dat je erin slaagt om de ingrediënten evenals de maaltijden die je hebt bereid goed op temperatuur te houden. Dat hoeft in de praktijk eigenlijk geen probleem te zijn. Er bestaan tegenwoordig namelijk uitstekende horeca koelkasten waar je gebruik van kan maken. Een horeca koelkast is specifiek in het leven geroepen om gebruikt te worden in een professionele omgeving. Dit kan bijvoorbeeld de keuken zijn van een bar, een restaurant of een hotel. Wil jij ook graag overgaan tot het bestellen van een dergelijke koelkast, maar weet je niet helemaal waar aandacht aan te besteden? Lees dan vooral snel verder!

1.) Over welke capaciteit moet je horeca koelkast beschikken?

Misschien wel het belangrijkste aandachtspunt met betrekking tot het bestellen van een horeca koelkast heeft te maken met de capaciteit waarover ze dient te beschikken. Bij het vergelijken van de verschillende exemplaren op de markt zal je meteen tot de conclusie komen dat er exemplaren aangekocht kunnen worden in de meest uiteenlopende groottes of capaciteiten. Bedenk jezelf dus goed hoeveel de inhoud van je koelkast ongeveer dient te bedragen. Hou daarbij uiteraard ook rekening de hoeveelheid aan ruimte die je voor de plaatsing van je koelkast beschikbaar hebt.

2.) Waarom is de deur zo’n belangrijk aandachtspunt?

Er wordt door experten in de praktijk altijd benadrukt om bij het kopen van een horeca koelkast goed stil te blijven staan bij het soort deur waar gebruik van wordt gemaakt. Voor heel wat mensen klinkt dat een beetje vreemd in de oren. Hoezo is het namelijk van belang om aandacht te besteden aan het soort deur dat in je koelkast is terug te vinden? Omwille van verschillende redenen.

Een belangrijke vraag die je aan jezelf moet stellen heeft namelijk betrekking met het feit of je door de deur moet kunnen zien over welke inhoud het apparaat beschikt of niet. Dat is bijvoorbeeld zeer interessant wanneer de koelkast in een bar wordt geplaatst. Je moet er echter rekening mee houden dat een glazen deur in je koelkast veel minder goed isoleert. Is dus vooral een zo optimaal mogelijke koeling evenals een inperking van het energieverbruik vereist? Dan zal je al snel tot de conclusie komen dat het interessanter kan zijn om te kiezen voor een horeca koelkast met een deur die niet beschikt over glas in het midden. Dit maakt dus wel degelijk een niet onbelangrijk verschil.

3.) Hoe belangrijk is het energieverbruik van een horeca koelkast?

Tot slot is het bij een horeca koelkast kopen eveneens zeer belangrijk om rekening te houden met het energieverbruik van het apparaat. Het spreekt immers voor zich dat dit apparaat de klok rond moet draaien. Dat is natuurlijk niet meer dan logisch, maar dat kan een probleem zijn wanneer ze zich kenmerkt door een groot verbruik. Het is vanzelfsprekend dat er in een horecazaak gebruik wordt gemaakt van heel wat verschillende apparaten die allemaal een bepaalde hoeveelheid energie verbruiken. Door te kiezen voor energiezuinige exemplaren zal je kunnen vaststellen dat je de vaste kosten van je horecazaak gevoelig kan beperken. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel zo dat energiezuinige horeca koelkasten iets duurder zijn in aankoop.

Hier vind je alles op het gebied van horeca koeling.