De leukste activiteiten in Breda

Wat kun je allemaal doen in Breda. Het is een grote stad en je kan er ongetwijfeld veel aan plezier kwijt. Zo heb je een dierentuin, casino, bioscoop en meer. Er zijn veel soorten uitjes die je kan doen in de één na grootste stad van Noord-Brabant. Het winkelen is ook een leuke bezigheid in Breda met leuke winkelstraten en shops. In dit artikel gaan we een paar dingen voordragen die je kan overwegen voor een vrije dag of weekend in Breda.

Een dag met je gezin

Het is ook een streven om een keer met je familie iets te doen. Denk hierbij aan een Escape Room of een Dropping. Er zijn ook tal fietsroutes in en om Breda om in de zomertijden te genieten van het mooie weer. Langs alle monumenten is een route van 10+ kilometer. Kies ook een moment waarop eventueel een voetbalwedstrijd gespeeld wordt. Het NAC Breda stadion ligt centraal en zowat op loopafstand van het station. Andere activiteiten die je kan doen zijn ‘Wie is de mol’, skydiven, boulderen, kanovaren, paintballen, kroegentochten, golven en bier proeven. 

Culturele bezichtigingen

Ben je echt een fan van cultuur? Breda is ook een mooie bestemming voor jou. De architectuur is van oudsher afkomstig uit de jaren 1500. Stadsvorming begon rond die tijd en sindsdien heeft Breda een kasteel waarin hedendaagse militairen in training zijn. Park Valkenberg ligt dichtbij en in het stadscentrum waarin je met goed weer prima kan picknicken. Daarnaast is ook een park genaamd het Wilhelminapark buiten de gracht. Hier zijn enkele monumenten geplaatst ter nagedachtenis van de Tweede Wereldoorlog. Breda is ook huis van een aantal kerken en kazernes. Voor musea raden we je aan om de kunst categorie te bezoeken. Hierin staat meer informatie waar mooie kunst te vinden is.