huis-met-houtkachel-na-woningontruiming

Wat is de werkwijze van een woningontruiming?

Of je een ontruiming zelf uitvoert of uitbesteedt: een woning ontruimen blijft een stressvolle taak. Er moet veel gebeuren in een korte tijd. Een professioneel team van ontruimers kan je hier een helpende hand bij geven. Benieuwd naar de werkwijze van woningontruimers? Je leest het in dit artikel!

Stap 1: Inventarisatie van de inboedel

Voordat de werkelijke ontruiming kan worden uitgevoerd, moet de inboedel eerst goed worden geĆÆnventariseerd. Deze inventarisatie gebeurt in goed overleg met de ontruimer en de klant. De ontruimer brengt de omvang van de woning en spullen in kaart en samen lopen jullie de gehele inboedel bij langs.

Er wordt gekeken naar wat met elk meubel moet gebeuren: moeten spullen verhuist worden, naar de stort worden gebracht of naar een kringloopwinkel? Veel bedrijven geven ook de optie om inboedel op te laten kopen. Kies je voor deze optie, dan worden de opbrengsten van je spullen van de prijs van de ontruiming afgehaald. Op zoek naar een geschikte woningontruimer in jouw regio? Kijk dan op De Woningontruimers in Breda!

Stap 2: Sorteren en leeghalen van de woning

Wanneer het voor de ontruimer duidelijk is waar de inboedel heen moet kan de ontruiming zelf beginnen. Je inboedel wordt gesorteerd en je huis wordt kamer voor kamer leeggehaald. Voor spullen die verhuist moeten worden wordt een vrachtwagen gebruikt. Heb je veel spullen die weg kunnen? Dan wordt er een container geregeld zodat deze in 1 keer naar de stort kan worden gebracht.

Stap 3: Schoonmaken woning

Naast de ontruiming, kan een ontruimingsbedrijf ook de woning voor je schoonmaken. Op deze manier kun je meteen je woning bezemschoon opleveren. Schoonmaak werkzaamheden die hieronder vallen zijn:

  • Posters en stickers verwijderen met achtergebleven lijmresten.
  • Afstoffen en vetvrij maken van deuren, muren en plafonds.
  • Badkamer en toilet in zijn geheel schoonmaken
  • Tuin of balkon schoonmaken.
  • Raamkozijnen en vensterbanken schoonmaken.

Nadat de woning in zijn geheel is schoongemaakt ben je er zeker van dat je een woning terugkrijgt die klaar is om opgeleverd te worden. Op deze manier heb je zelf geen stress en zorgen om de ontruiming!